Benny

Min baggrund


Jeg er født den 3. juni 1952, kl. 18 i København og er dermed Tvilling med Skorpionen på ascendanten og månen i Vægten. Min sociale baggrund er et arbejderhjem på Østerbro. Jeg fik en studentereksamen på Vesterbro Statskursus og senere en lærereksamen, med liniefagene dansk og kristendomskundskab/religion, på Københavns Dag- og Aftenseminarium (1980).

Desuden har jeg en skolebibliotekaruddannelse.

Jeg har fra 1980-2014 arbejdet som folkeskolelærer i Albertslund.Mit livssyn


Fra min barndom og tidlige ungdom har jeg været dybt interesseret og fascineret af det mystiske og eventyrlige i tilværelsen, beretninger om farefulde rejser til fjerne planeter og sælsomme rejser i fantasiens og underbevidsthedens riger. Forfattere som Jules Verne, Edgar Allan Poe, H.G. Wells og Arthur C. Clarke var i min tidlige ungdom en stor kilde til inspiration. Senere vakte forfattere som Franz Kafka, Aldous Huxley og Hermann Hesse en stor interesse for filosofiske og spirituelle studier. Særligt blev jeg interesseret i østens eksotiske mystik. I de seneste år har jeg med stor glæde læst den japanske forfatter Haruki Murakamis fantasifulde romaner. 


I perioden 1967-72 var jeg engageret i de nyskabende ungdomsbevægelser, hvis kunstneriske udtryk i billeder og musik nu er en del af den vestlige kulturhistorie.


Siden 1973, hvor jeg bl.a. mødte Tibets åndelige overhoved Dalai Lama, har jeg opfattet mig selv som buddhist. Fra 1978-83 var jeg medredaktør af det buddhistiske tidsskrift Stupa, og fra 2001-06 var jeg redaktør af Dharma Sol, medlemsblad for Karmapa Trust. Desuden har jeg bidraget med artikler til to lærebøger: Buddhismen - Tanker og livsformer (Gyldendal 1982) og Religionshåndbogen (Gjellerup & Gad 1991).

Gennem den undervisning, jeg har modtaget fra forskellige tibetanske lamaer, har jeg erhvervet en førstehåndsviden om den buddhistiske livsforståelse samt en vis erfaring i meditation.

Ingen religiøs/spirituel tradition kan hævde at have monopol på sandheden, og i de senere år har jeg desuden interesseret mig for vestens spirituelle traditioner. 


Humor er en af de livsværdier, jeg sætter højt. Intelligent humor er et grundlæggende element i et humanistisk, demokratisk samfund. Manglen på selvkritisk og intelligent humor et af de mest iøjnefaldende kendetræk ved de fundamentalistiske og totalitære samfund. Jeg er en stor fan af Monty Python, der har haft markant betydning for nutidens forståelse af humor.